Er din hjemmearbejdsplads sikker?Hjemmearbejdsplads

Hvilke muligheder er der for at gøre hjemmearbejdspladsen sikker, mod hacking?

Det er blevet populært at arbejde hjemme fra en hjemmearbejdsplads under og efter Corona krisen. Hvad de færreste tænker på er at der er en del sikkerheds-udfordringer når virksomheden åbner sit netværk op for at arbejde hjemme.

Vi bruger hjemmearbejdspladsen til at holde video møder med kollegaer, samarbejdspartnere og kunder.

Typisk er netværket i virksomheden beskyttet langt bedre end hjemmenetværket.

Et af problemerne med hjemmenetværket er at vi ofte deler vores wifi kode til venner og bekendte. Det vil være utænkeligt at det sker i virksomheden og hvis der er behov for at koble sig på et netværk, sker det via et gæstelogin til et wifi som ikke har forbindelse til virksomhedens produktions netværk.

Hvis man ikke etablere hjemmenetværket med det for øje at man ikke må kompromittere virksomhedens netværk når man arbejder hjemme, kan det gå virkeligt galt.

Der har for nyligt været eksempler på at teleselskabernes udstyr havde en sårbarhed som potentielt kunne udnyttes til at trænge ind i virksomhedens netværk via hjemmearbejdspladsen.

Et andet sted som det kan gå galt er hvis en af gæsterne eller beboerne selv forøvrigt, har være udsat for falske netværk. Det kan f.eks være offentlige hotspots som er kopieret af hackere og som udgiver sig for at være et legitimt netværk. De bruger samme wifi navn (SSID) og har samme adgangskode som de officielle. Det falske wifi, som ofte er håndbåret bruges til at opsamle data om brugeren, for senere at kunne angribe det pågældende firma.

For at sikre samme høje sikkerheds standard på hjemmenetværket er man nødt til at dele det op i en kontordel og i en hjemmedel.

AVI kan hjælpe dig med planlægning og implementering at en sikke hjemmearbejdsplads. Kontakt os via kontaktfeltet her på siden.

Sådan kommer du i gang med en sikker hjemmearbejdsplads

Undgå de klassiske faldgruber ved etablering af distancearbejde for dig eller dine medarbejdere. Book en times gratis intromøde herunder:

Tilmeld nyhedsbrev fra avi.dk


Få 7 gode råd til et smarthouse…

Guide-intelligent-bolig