Seniorboliger

Hvilke muligheder er der for at få teknologien til at give dig er bedre seniorliv?

At blive ældre på en god måde i den digitale verden.

Forlæng tid i dit hjem. Flere og flere af os, ønsker at bo længst muligt i ejet hjem – det er muligt ved hjælp af teknologi.

Som senior kan der være nogle ting som blive sværere at gøre selv. Ikke alle ønsker at italesætte dette, men ikke desto mindre er det en naturlov, som vi ikke kan ændre på.
Når det nu er en naturlov, hvad så med at gøre op med illusionen om evig ungdom og planlægge, at gøre tilværelsen nemmere for en selv i ens tredje alder.
Teknologi anvendt på den rigtige måde kan bruges til at forbedre livskvaliteten, øge trygheden i egen bolig samt udskyde tidspunktet hvor du kan være nødt til at flytte.

  • Teknologi kan anvendes til at forbedre livskvaliteten i seniorlivet. Vi kan bruge teknologien til at hæve komforten og gøre seniorer uafhængige, så man bliver selvhjulpen. Automatisering i hjemmet, gør det muligt for den ældre selv at klare hverdagsopgaver, så som f.eks. gardinstyring, lys-automatik og dørtelefon. Ved hjælp af stemmestyring bliver hverdagens opgaver lettere og kræver færre kræfter. Med en dørtelefon kan man se, om det er en person man har tillid til, som ringer på døren. AVIs løsninger udskyder tidspunktet, hvor man er nødsaget til at fraflytte sin egen bolig pga. fysiske svigt. Når systemet hjælper dig med at gøre tilværelsen nemmere, bliver seniorer istand til at bo komfortabelt i det kendte miljø i deres eget hjem. Ved at blive hjulpet, vil du typisk kunne blive i din egen bolig i op til ca. 5-7 år længere.
  • Trygheden kan forbedres ved, at boligen automatisk kan varsle, at der er noget galt. Familien og/eller udvalgte personer vil straks kontaktes via mobiltelefon, når en usædvanlig begivenhed opstår. Det kan f.eks. være, hvis ophold i et bestemt rum f.eks. badeværelset er påfaldende lange. Beboeren bliver i så fald bedt om at bekræfte, at han eller hun ikke har et akut problem. Hvis der ikke modtages en bekræftelse inden for en fastsat tidsperiode, sendes automatisk en meddelelse til en navngiven person. Et hjælpe-kald kan også udløses ved at råbe til systemet, som sender alarmen videre.

AVI kan hjælpe dig med at lave de tekniske installationer, således at de hjælper til en nemmere dagligdag, og ikke det modsatte. Teknologi kan være en udfordring for ældre mennesker, men i dette tilfælde forvandler AVI teknologien til et aktiv.

Sådan kommer du i gang…

Undgå de klassiske faldgruber ved overgangen til et smart house. Book en times gratis intromøde herunder:

Tilmeld nyhedsbrev fra avi.dk

Få 7 gode råd til et SmartHome…

Guide-intelligent-bolig