Hvordan bliver mit hus et SmartHouse?

Hvordan bliver mit hus et SmartHouse?

Jeg kan nemmest beskrive hvordan man ikke skal gøre, da vi ofte er ude for at blive kontaktet af kunder, når et projekt er gået galt.
Det som er fællesnævner er at man typisk indkøber en række smarte eller endog “intelligente” enheder og regner med at man derved får et smart hus eller en intelligent bolig. Intet er dog mere forkert.

Det man derimod opnår er kaos, fordi produkterne typisk ikke er i stand til at kommunikere med hinanden.

Med andre ord køber man hardware og software (App) som en enkeltstående funktion. Det man ændrer i forhold til tidligere er at man ændrer hvordan knappen ser ud, men ikke hvordan den kan arbejde sammen med de andre knapper man har i sin bolig.

Det der er smart er kun at have en fjernbetjening til alle funktioner som oven i købet kan knytte hendelser fra forskellige funktioner sammen.

Jeg har f.eks en funktion som sender en mail med et billede fra kameraet ved hoveddøren, når der er en som ringer på dørklokken. Jeg vil også kunne få musikken til at starte i et rum, eller tænde lyset osv, osv. listen er endeløs.

Et smart hus eller et smarthome er der hvor der kan laves relationer mellem funktionerne. Derfor ud-vælger vi produkter efter et kriterier som betyder at løsningen bliver universel, altså at den omfatter alle funktioner i huset.

Det kan man gøre ved at introducere en “dirigent”. Vi har valgt at standardisere på en dirigent fra Control4. Ikke alene har de et stort udvalg af forskellige dirigenter, der findes også rigtig meget udstyr på markedet som kan styres via Control4 platformen.

Related posts

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.