Hvordan bliver mit hus et SmartHouse?

Hvordan bliver mit hus et SmartHouse?

Jeg kan nemmest beskrive hvordan man ikke skal gøre, da vi ofte er ude for at blive kontaktet af kunder, når et projekt er gået galt.

Det som vi oplever er at man køber en række smarte eller “intelligente” enheder og regner med at man derved får et SmartHouse eller en intelligent bolig. Intet er dog mere forkert.

Med andre ord er det hardware og software, i form af en App samt det program som ligger på boksen som løser en enkeltstående funktion i boligen.

Hver gang man har en ny funktion køber man en ny hardware boks med tilhørende software og en App.

Det er ikke antallet af smarte enheder som gør, at man ender op med et SmartHouse, men i stedet hvorvidt disse kan kommunikere på tværs af funktion.

Det der er smart er kun at have en fjernbetjening i form af en App til alle funktioner som derfor kan knytte hændelser fra forskellige funktioner sammen.

Jeg har f.eks. en funktion som sender en mail med et billede fra kameraet ved hoveddøren, når der er en som ringer på dørklokken. Jeg kan også tale med vedkommende, som derved ikke ved at jeg ikke er hjemme.

Et smart hus eller et SmartHouse er der hvor der kan laves relationer mellem funktionerne. Derfor udvælger vi produkter efter et kriterier som betyder at løsningen bliver universel, altså at den omfatter alle funktioner i huset.

Det kan man gøre ved at introducere en “dirigent”. Vi har valgt at standardisere på en dirigent fra Control4. Ikke alene har de et stort udvalg af forskellige dirigenter, der findes også rigtig meget udstyr på markedet som kan styres via Control4 platformen.

Related posts

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.