Smart home-teknologien udfordrer sikkerheden i din bolig 
– sådan sikrer du dig

Smart home-teknologien udfordrer sikkerheden i din bolig

For cirka et år siden købte Google det forholdsvist ukendte firma NEST Labs for 3.2Milliarder USD. NEST Labs producerede radiatorventiler. Google havde set lyset i de specielle termostater, som var intelligente og online. Google ville naturligvis være på forkant med udviklingen inden for ”smart home”-teknologien – eller det man også kalder ”det bevidste hjem”.

Købet viser med al tydelighed, hvad der sker på markedet for Internet of Things (IoT), som er det nye sort inden for ”Home Automation”. Udviklingen går mod, at alt bliver ”connected” til internettet 24/7.

Det giver gode priser og en række fordele for forbrugeren. Men løsningerne betyder desværre også, at hackere får et nyt arbejdsområde at boltre sig på.

Min søn spurgte for nylig: ”Hvorfor skal jeg bekymre mig, hvis nogen skifter program på min medieafspiller?” Det lyder måske også som en sjov narrestreg, men perspektivet er, at hackerne måske skifter musiknummer på din medieafspiller hvert tredje sekund. Så er den ubrugelig. For kunder til Googles termostater kan det betyde, at nogen kan ændre på temperaturen i din bolig – uden du selv er herre over det.

Et af problemerne med mange af produkterne på markedet for IoT er, at de ikke altid er sikre at bruge. Det kræver, at de sættes rigtigt op for at sikre, at ingen kan komme ind udefra. Det kræver, at din leverandør sørger for at lave løbende opdateringer til din software. Men det er ikke praksis.

Den intelligente bolig giver uanede af spændende muligheder, som hele tiden vokser. Mulighederne vil allerede i løbet af få år have revolutioneret den nye verden med iPad og smartphones, som vi kun lige har taget hul på. Lad dig ikke afskære fra det nye. Men kast dig ud i det med omtanke. Vær omhyggelig i valget af leverandør, og stil krav til softwaren. Så får du en fantastisk oplevelse af luksus og komfort. For fremtidens bolig definerer en helt ny livsstil.

Se relaterede videoer herunder

Ressource og kilder på referencer:

http://blogs.cisco.com/sp/internet-of-everything-ioe-secure-framework
http://money.cnn.com/2014/01/13/technology/google-nest/
http://money.cnn.com/interactive/technology/hackable-house/?iid=EL
http://money.cnn.com/2013/04/08/technology/security/shodan/

Related posts

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.